אתגר מנטקה דה ריוונג' (או: עוגת חלבהשוקוקוס טבעונית!)

אז… האתגר הפעם היה לא אחר מ.. שומשום (רוצו לבדוק מה שאר הבלוגרים הכינו)
הדבר הראשון שעלה לי זה "עוגיות טחינה!" אבל רציתי משהו יותר.. מעניין.
במקרה היה לי חלב קוקוס בבית, שוקולד מריר ("במקרה", ממש) ובחור אלרגי לחלב שהייתי צריכה למצוא פתרון לקינוח שווה ופרווה. וכך החלטתי לעשות שינויים בעוגיות החלבה הרגילות שלי, ולזרום על זה.
והפעם.. יש גם בונוס! אפשר לעשות מהשאריות, עוגיות. שווה? שווה!

אז מה צריך?
2/3 כוס טחינה
2/3 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח לבן
כוס קמח מלא טחון דק
פחית של חלב קוקוס
250 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה פרווה
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
כף טחינה
כף דבש
מה עושים?
מחממים תנור ל180 מעלות.
בנתיים מערבבים שמן טחינה (לא את הכף! את הכוס!) וסוכר בקערה

image

בקערה אחרת מערבבים את 2 סוגי הקמח

image

מאחדים את 2 התערובות.
בתבנית משומנת (אני עשיתי ברינגים אישיים אבל מאמינה שתבנית של 24 תספיק, גם 26 ועדיין ישאר לכם בצק לבונוס)

image

משטחים מהתערובת לבסיס ואופים עד שמזהיב. מקררים.

image

בנתיים מחממים את החלב קוקוס (צריך לערבב אותו טובטוב) ושמים בפנים את השוקולד, באותה דרך שבה מכינים את הציפוי של העוגה הזאת.
מכניסים קצת לקירור.
בתבנית מפזרים פירורים מהעיסה של התחתית ואופים עד הזהבה. מקררים.
אני רציתי שיראה סופר יפה אז שמתי שקף. אתם לא חייבים.
מעל התחתית שופכים את הגאנש. דוחפים למקפיא עד הגשה.

לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם חצי חבילה של אינסטנט פודינג. אם יש שק זילוף, מזלפים כוכבים. אם לא, שמים שליכטה, גם יהיה אחלה.
מערבבים כף טחינה גולמית עם כף דבש, מזרזפים על הקצפת. מפזרים מעל את הפירורים ומגישים

image

את שארית הבצק עושים כדורים, מועכים ואופים עד הזהבה. אפשר לפזר אבקת סוכר ולזלול בהנאה.

image

image

image

הערות מענות טענות:
1.אם אין בעיה עם נושא החלבי, תחליפו את השמן ב200 גרם חמאה.
2. לא רוצים קמח מלא? תחליפו באותה כמות של קמח לבן.
3. הבצק מתפורר, וזה בסדר. זה חלק מהקסם שלו.
4. העוגה החזיקה לי שבוע וחצי המקפיא, בלי בעיה.  לא יודעת אם תחזיק יותר.
5. זאת עוגה מאוד עשירה, אז אין צורך בעוד קינוח. טראסט מי.
6. הקוקוס לא באמת מורגש. זה סתם כי זה שם יותר מגניב.
7. גם החלבה לא כזאת מורגשת. אצלי אלו שלא אוהבים חלבה, עדיין אהבו את העוגה. אלה שלא אוהבים שוקולד… טוב, הם מוזרים ואנחנו לא מתחשבים בהם.
8. לא רוצים עוגה? תכינו עוגיות!
9. בנוגע לעוגיות, הן יוצאות יותר טוב עם חמאה. מנסיון. אבל גם עם שמן הן טעימות!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s